Omgivningen

På sommaren kommer man kanske främst hit för att njuta av sol och bad.
Det finns många fina stränder på Costa degli Etruschi som sträcker sej från Castiglioncello i norr till Castiglione della Pescaia i söder. Norrut i Bolgheri området ligger den närmaste stranden  Marina di Castagneto (1,5 mil) som man kör till på 20 min. Andra närliggande stränder är Sterpaia, Carbonifera, Golfo di Baratti, Parco di Rimigliano. De flesta av de här stränderna är allmäna, vill man till privata bad där man hyr solstol och parasoll ligger San Vincenzo nära.
Det geografiska läget gör att man kan göra dagsutflykter till intressanta kulturhistoriska platser som Massa Marittima, Bolgheri, Populonia, Castagneto Carducci, Volterra, San Gimignano, Pisa, Siena och Florens.
I Venturina som man når på ca 30 min ligger de antika termerna Calidario där man kan bada i varma källor i en vacker och suggestiv miljö, det finns termer även på andra platser, kända är Saturnia som är lite längre söderut.
I det här området möts de tre provinserna Pisa, Livorno och Grosseto. För den som är intresserad av vin finns här finns mycket att upptäcka längs de många Vinvägarna som leder till de kända DOC-vinerna: Val di Cornia, Bolgheri, Costa degli Etruschi, Montescudaio, Monteregio och Morellino.
Området är också en attraktion för cykelturismen och det är inte sällan man ser cyklister som tar en paus på baren i Monteverdi.
Ca fem mil söderut i Gavorrano finns golfbanan Il Pelagone – Golf club di Toscana, för den som har lust att spela golf över dan.
Det finns också mycket att erbjuda för den som vill vandra, allt från skog till höga platåer längs havet.
På 40 min kommer man till Piombino om man vill åka över till Elba, som det tar 1 timma till med färjan.

Annunci